2 lähdön erillisohjeet

2 LÄHDÖN ERILLISOHJEET

 

Sarjat HD10RR,HD12TR ja HD12,13,14  lähtevät lähdöstä 2.

Rastireitti ja tukireittisarjoissa siimarireitti on merkitty maastoon VALKOISELLA yhtenäisellä muovinauhalla. Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty violetilla viivalla.

Rastireitin rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.). Mallirasti on infon läheisyydessä. Rastireitillä on päivittäin 6-8 rastia.

RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

 

Lähtömenettely (Lähtö 2)

 

·         5 min -> Kilpailijat kutsutaan lähtöön 5 minuuttia ennen lähtöaikaa lukemalla lähtöaika ja kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Sarjoissa H/D10RR ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan minuutin ajan. Kartassa on kunkin sarjan ratapainatus. Myös muut lasten sarjat saavat tutustua mallikarttaan minuutin ajan. Näihin mallikarttoihin on merkitty vain K-piste.

·         4 min -> Tarkistetaan kilpailunumero.

·         3 min -> EMIT-korttien nollaus.

·         2 min -> RR ja TR -radan suunnistajat saavat kartan 2 min ennen lähtöä ja halutessaan myös opastusta. Muilla lasten sarjoilla nähtävillä kartta, johon on merkitty K- piste. K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). 

·         1 min  -> RR ja TR- radan suunnistajat saavat tutkia karttaa. Muut lasten sarjat saavat oman karttansa ja voivat tutustua siihen minuutin ajan.  

·         Lähtö  -> Suunnistus alkaa