Kilpailuohjeet

Yleisohjeita kilpailijoille ja huoltajille

 

Yleistä

Kilpailujen johtajana toimii Tuomas Laatikainen (040 7300847), ratamestarina Oiva Soudunsaari, TA:na Martti Loukusa ja TA ass:na Tapio Nurmela.

Kilpailupaikalla tiedottaminen hoidetaan kuulutuksin. Ennakkotietoja kisasta löytyy osoitteesta www.posionpyrinto.com.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan FIS:n ja SHL:n kilpailusääntöjä. FIS:n mainossäännöt eivät ole kuitenkaan voimassa. Noudatetaan järjestäjien ilmoittamia koronapandemiaan liittyviä terveysturvallisuusohjeita.

Terveysturvallisuus
Kilpailut järjestetään ilman yleisöä. Kisapaikoilla on käytettävä kasvomaskia tai visiiriä.
Kilpailuihin voi osallistua ainoastaan terveenä. Mikäli on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua koronatestiin. Lähin testauspaikka on Posion terveyskeskuksessa, osoitteessa Sairaalantie 2, 97900 Posio.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot ovat noudettavissa lähtö- ja maalialueen läheisyydessä olevasta telineestä. Paikalla oleva toimitsija auttaa löytämään naulasta oikea numeron.

Numeroiden palautus tapahtuu kisan jälkeen maaliin, kilpailijan toimesta palautus-laatikkoon. Palauttamattomasta numeroliivistä peritään 100€ maksu.

Latuihin tutustuminen

Kilpailuladut ovat vapaana tutustumista varten ennen kilpailuja. Lauantain Alamäkihiihdon kilpalatu suljetaan 5min ennen ensimmäistä lähtijää. Sunnuntaina kilpalatu on käytössä tutustumista ja verryttelyä varten myös kisojen ollessa käynnissä. Kilpailujen aikana tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja antaa reilusti tilaa kilpailijoille.

Hiihtäminen maalisuoralla kilpailujen aikana on kielletty.

Lähdöt

Kilpailulähdöt tapahtuvat molempina päivinä väliaikalähtöinä, lähtöväli 30 sekuntia.

Paikoitus

Kilpailijoille, huoltajille sekä talkoolaisille on varattu paikoitustilaa kisakeskuksesta.

Suksien voitelu

Kisa-alueilla ei ole erillistä voitelutilaa.

Varusteiden säilytys 

Lauantain Alamäkikisassa on varusteiden kuljetus lähtöpaikalta (vaaran päällä) maalialueelle (vaaran alla). Varusteet toimitetaan maalialueelle numeroiduissa muovipusseissa moottorikelkan reellä.

Sunnuntaina varusteiden säilytys lähtö- ja maalialueella kisasuorituksen ajan.

Keskeyttäminen ja kilpailunumerot

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Kilpailijan numeroliivi toimitetaan urheilijan itsensä toimesta maalialueen laatikoihin.  

Pukuhuoneet ja peseytymistilat

Pukuhuoneet ja peseytymistilat eivät ole käytössä terveysturvallisuussääntöjen takia.

Ensiapu

Kisapaikalla on ensiapuhenkilö kisojen aikana. EA-henkilö arvioi hoitoon hakeutuneiden tilan ja sairaankuljetus tilataan tarvittaessa. Moottorikelkka ja reki ovat varattuna, jos tarvitaan potilaan hakua reitin varrelta.

Lähtölistat ja tulokset

Lähtölistat ovat nähtävissä Posion Pyrinnön nettisivuilta www.posionpyrinto.com viimeistään perjantaina 16.4. ja tulokset kilpailujen jälkeen.

Vastalauseet

Vastalause on jätettävä kirjallisena sisältäen mahdollisen lisämateriaalin sekä käsittelymaksun kilpailutoimistoon 15 minuutin kuluessa kyseisen kilpailun epävirallisten tulosten julkaisemisesta. Protestimaksu on 100 €.

Palkintojenjaot

Suoritetaan ulkona kilpailukeskuksissa sarjakohtaisesti.