Kilpailuohjeet

Yleisohjeita kilpailijoille ja huoltajille


Yleistä

Kilpailujen johtajana toimii Jouni Vuollet (040 5059068), ratamestarina Martti Loukusa, TA:na Erkki Jääskeläinen.

Kilpailupaikalla tiedottaminen hoidetaan kuulutuksin. Ennakkotietoja kisasta löytyy osoitteesta www.posionpyrinto.com.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan FIS:n ja SHL:n kilpailusääntöjä. FIS:n mainossäännöt eivät ole kuitenkaan voimassa.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailukansliasta molempina päivinä.

Numeroiden palautus tapahtuu kisan jälkeen maaliin, kilpailijan toimesta palautus-laatikkoon. Palauttamattomasta numeroliivistä peritään 100€ maksu.

Latuihin tutustuminen

Kilpailuladut ovat vapaana tutustumista varten ennen kilpailuja. Lauantain Alamäkihiihdon kilpalatu suljetaan 5min ennen ensimmäistä lähtijää. Sunnuntaina kilpalatu on käytössä tutustumista ja verryttelyä varten myös kisojen ollessa käynnissä. Kilpailujen aikana tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja antaa reilusti tilaa kilpailijoille.

Hiihtäminen maalisuoralla kilpailujen aikana on kielletty.

Lähdöt

Kilpailulähdöt tapahtuvat molempina päivinä väliaikalähtöinä, lähtöväli 30 sekuntia.

Paikoitus

Kilpailijoille, huoltajille sekä talkoolaisille on varattu paikoitustilaa kisakeskuksesta.

Suksien voitelu

Lauantaina Kirintövaarassa on mahdollisuus voidella suksia maalialueen läheisyydessä olevassa tampparihallissa. Sunnuntain kisa-alueella ei ole erillistä voitelutilaa.

Varusteiden säilytys 

Lauantain Alamäkikisassa on varusteiden kuljetus lähtöpaikalta (vaaran päällä) maalialueelle (vaaran alla). Varusteet toimitetaan maalialueelle numeroiduissa muovipusseissa moottorikelkan reellä.

Sunnuntaina varusteiden säilytys lähtö- ja maalialueella kisasuorituksen ajan.

Keskeyttäminen ja kilpailunumerot

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Kilpailijan numeroliivi toimitetaan urheilijan itsensä toimesta maalialueen laatikoihin.  

Pukuhuoneet ja peseytymistilat

Lauantaina Kirintövaarassa laskettelurinteen hissin ala-asemalla mahdollisuus vaihtaa vaatteita, ei erillisiä pukuhuoneita.

Sunnuntaina pukuhuoneet ja suihkut kisakeskuksessa olevalla jäähallilla kaikkien käytettävissä.

Ensiapu

Kisapaikalla on ensiapuhenkilö kisojen aikana. EA-henkilö arvioi hoitoon hakeutuneiden tilan ja sairaankuljetus tilataan tarvittaessa. Moottorikelkka ja reki ovat varattuna, jos tarvitaan potilaan hakua reitin varrelta.

Lähtölistat ja tulokset

Lähtölistat ovat nähtävissä Posion Pyrinnön nettisivuilta www.posionpyrinto.com perjantaista 21.4. alkaen ja tulokset kilpailujen jälkeen.

Vastalauseet

Vastalause on jätettävä kirjallisena sisältäen mahdollisen lisämateriaalin sekä käsittelymaksun kilpailutoimistoon 15 minuutin kuluessa kyseisen kilpailun epävirallisten tulosten julkaisemisesta. Protestimaksu on 100 €.

Palkintojenjaot

Lauantaina Kirintövaarassa jaetaan palkinnot hotelli Kirikeskuksen ravintolassa kisojen päätyttyä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintojenjaon päätteeksi yhteistyökumppanin lahjoittama tavarapalkinto. Palkinnon voittaakseen tulee kilpailijan olla itse noutamassa palkintoa!

Sunnuntaina Pentik-hiihtojen palkintojenjako kisojen päätyttyä Pentik-myymälän läheisyydessä olevan Pentik Galleria edustalla. Osoite Maaninkavaarantie 3, 97900 Posio.