Posion Ihme

Posion Pyrinnön 70-juhlavuoden kunniaksi seuran historiasta julkaistiin kirja

Teoksen ovat kirjoittaneet toimittajat Erkki Ahola ja Reino Hämeenniemi. Kirja julkistettiin Pyrinnön 70-vuotisjuhlassa 18.11.2016. Historiikki sai hyvän vastaanoton. Kirjan 300 kappaleen ensipainos myytiin loppuun.

  • Posion Pyrinnön historiikki Posion Ihme kirjoitettiin ja julkaistiin seuran täyttäessä 70 vuotta vuonna 2016. Kirjan alussa on sisällyslettelo ja lopussa kattava henkilöhakemisto.

Me olimme Jokkereita

Me olimme Jokkereita -teos julkaistiin 2018, jolloin Posion Pyrinnön Jokkerit-erikoisvalmennusryhmän perustamisesta tuli kuluneeksi 50 vuotta.

Teokseen on koottu jokkerien muistoja erikoisvalmennusryhmästä 1968-1973.

Teoksen on koonnut ja toimittanut työryhmä Erkki Ahola, Reino Hämeenniemi ja Risto Kalermo.

Posio urheiltiin Suomen kartalle

Urheiluseura Posion Pyrinnön toiminnanjohtajana ja valmentajana 1967-1973 toiminut, Merikarvialta tullut Jouko Elevaara perusti Pyrintöön keväällä 1968 Jokkerit-nimisen yleisurheilun erikoisvalmennusryhmän.

Tuloksillaan monet jokkerit nousivat maan parhaimmistoon. Yleisurheiluväen keskuudessa alettiin puhumaan Posion ihmeestä. Sananmukaisesti jokkerit urheilivat Posion Suomen kartalle.

Me olimme Jokkereita -teokseen on koottu jokkerien muistoja noista vuosista. Kirja sisältää myös muistokirjoitukset neljästä edesmenneestä jokkerista ja Jouko Elevaaran muistelukset. Asiatekstiä maustavat runsas kuvitus, tilastot ja muut dokumentit sekä muhevat tarinat harjoituksista, leireiltä, kilpailumatkoilta ja tanssitoiminnan talkoista.