Terveysturvallisuussuunnitelma

Huomio!!!

Lapin sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti leviämis-ja kiihtymisalueilta kisoihin saapuvilta tarvitaan alle 3vrk vanha negatiivinen testitulos. Tuloksen voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen tuomase.laatikainen@gmail.com.

 

 

Kansalliset Alamäki- ja Pentik-hiihdot järjestetään Posiolla 17-18.4.2021 Lapin AVI:n, Posion kunnan ja Hiihtoliiton antamien ohjeiden ja määräysten mukaan.

Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä. Jokainen velvoitetaan pitämään puhelimessaan Koronavilkun päällä. Kilpailuun ja kilpailualueelle voi saapua ainoastaan terveenä.

Ihmismäärä

Kisajärjestäjät joutuvat rajaamaan koronatilanteen takia hiihtäjien huoltajien

lukumäärän. Yhdellä kilpailijalla voi olla enimmillään yksi huoltaja. Jos mahdollista, toivomme täysi-ikäisten saapuvan kisapaikalle ilman huoltajia.

Maskit

Maskia/visiiriä on käytettävä kisa-alueella, poikkeuksena hiihtäjät hiihtäessään ja alle 12-vuotiaat lapset.

Myös kisajärjestäjien/ talkoolaisten ym. on käytettävä viikolla sisätiloissa maskeja. Maskit/visiirit on kilpailijoiden, huoltajien ja talkoolaisten itse huolehdittava, sekä varattava riittävä määrä maskeja tapahtuma-ajaksi. HUOM! Käytetyille maskeille/ käsineille on omat keräilypussit, jotka on merkitty kisapaikoille.

Maskia on käytettävä kilpailualueelle saapumisesta, kilpailualueelta poistumiseen saakka.

Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä kisojen aikana. Käsidesejä on tarjolla kisa-alueella useissa kohdissa.

Pukeutumistilat

Pukuhuoneet eivät ole käytössä kisatapahtumissa koronaturvallisuuden vuoksi.

Siirtyminen ladulle

Siirry ladulle ja ladulta pois järjestäjän määräämiä väyliä myöten. Pyri olemaan kisa-alueella vain tarvittava aika. Tee suorituksesi ja poistu kisa-alueelta. Maaliintulon jälkeen ei ole mehua tarjolla, ainoastaan pöydällä maskilaatikko ja talouspaperia, jos niihin on tarvetta.

Kilpailualue

Lähtö- ja maalialueet rajataan aidoin ja se varataan vain hiihtäjien ja järjestäjien käyttöön kisatapahtumien aikana. Lähtö- ja maalialueilla on huolehdittava 2m turvaväleistä.

Palkintojenjako

Suoritetaan ulkona kilpailukeskuksissa sarjakohtaisesti (noin 3-10 palkittavaa kerrallaan).

Ruokailu

Kilpailualueella on kioski, josta myydään mukaan kahvia, kampanisuja ja makkaraa. Talkoolaiset voivat käydä omatoimisesti hakemassa juomaa tai syötävää kioskista. Tarjolla ei ole pöytiä eikä tuoleja. Kioski on ulkona molemmissa kisoissa.

Majoitus

Kisojen aikana majoituksissa ja matkoilla majapaikkoihin suositellaan vahvasti käytettävän maskia sekä pyritään välttämään ulkopuolisten kanssa kanssakäymistä sekä muistetaan pitää hyvästä hygieniasta huoli.

Flunssa-/koronaoireet

Jos jollekin ko. kisatapahtumaan osallistuvalle tulee koronan oireita, niin häntä kehotetaan menemään välittömästi koronatestiin. Posion terveyskeskus ottaa vastaan kaikki koronaoireita saaneet ja kaikki oireiset testataan. Tartuntaepäilytilanteesta terveyskeskuksen henkilökunnalta saa myös erillisiä ohjeita ko. tilanteen kuvantamisesta.


Koronaepäilyissä ilmoita myös kilpailunjohtajalle numero 040 7300 847.

 

Tärkeimmät puhelinnumerot koronaan liittyen:

  • Posion terveyskeskus, päivystys p. 016 254100
  • Kilpailunjohtaja Tuomas Laatikainen p. 040 7300847

 

Tervetuloa Posiolle!