Posio palkitsi parhaat urheilijansa

27.12.2018

Parhaat urheilijat, harrastajat ja aktiiviset toimijat palkittiin valtuustosalissa joulun alla järjestetyssä urheilujuhlassa.

 
Parhaat urheilijat, harrastajat ja aktiiviset toimijat palkittiin valtuustosalissa joulun alla järjestetyssä urheilujuhlassa.  

Posion kunta ja Posion Pyrintö palkitsivat parhaat urheilijansa joulun alla kunnanvaltuuston salissa järjestetyssä urheilujuhlassa.

 

 

Urheiluväkeä, vanhempia ja valmentajia hienosta kaudesta kiitellyt hyvinvointilautakunnan ja kunnanvaltuuston jäsen Sari Honkanen oli ilahtunut Posion näkyvyydestä urheilurintamalla.

- Posio, ja posiolaiset urheilijat ovat olleet hienosti esillä julkisuudessa tv-lähetyksiä myöten.

- Hienoa, että perinteet jatkuvat, ja eri urheilulajeissa on mukavasti väkeä mukana. Kunta omalta osaltaan auttaa pitämällä liikuntapaikat kunnossa, uusimpana hankkeena kunta rakennuttaa uuden kuntosalin.

- Urheilun ja opiskelun yhteen sovittaminen vaatii paljon. Siitä on annettava iso tunnustus nuorille, jotka omalla esimerkillään osoittavat hienoa arvopohjaa elämälle, Honkanen sanoi.

Vuoden 2018 palkitut: naisurheilija: Sini Karjalainen (jääkiekko). Edustus USA:n yliopistoliigan Vermontin joukkueessa sekä valinta jääkiekon naisten maajoukkueen Euro Hockey Tourille. Sini on osoittanut selvää kehittymistä jääkiekkourallaan ja hän on asettanut tavoitteensa aikuisten arvokisoihin. Sitoutumista ja päämäärätietoisuutta osoittaa myös muutto Yhdysvaltoihin, jossa jääkiekon pelaaminen ja yliopistossa opiskelu onnistuvat laadukkaasti. Sini voitti keväällä Team Kuortaneen joukkueessa naisten SM-sarjan pronssia ja A-tyttöjen Suomen mestaruuden.

Miesurheilija: Eero Vuollet (maastohiihto)

21-vuotias kestävyysurheilija on tehnyt pitkäjänteistä työtä urheilun eteen usean vuoden ajan. Talvella 2018 hiihdon SM-kilpailuiden 23-sarjassa paras sijoitus oli 14. perinteisen tyylin 30km kisasta. Lisäksi Eero osoitti kestävyyttään Vöyrin Suomen cupissa 30km (p) kilpailun miesten sarjassa sijoittumalla sijalle 34. Eero asennoituminen ja sitoutuminen kilpaurheilua kohtaan on esimerkillistä.

Tyttöurheilija: Raita Virtanen (uinti)

Raita on osoittanut esimerkillistä sitoutumista uinnin eteen pitkäjänteisellä työllä nuoresta iästään huolimatta. 13-vuotias Raita on kilpaillut monipuolisesti eri uintilajeissa ja eri mittaisilla matkoilla. Tuloskehitys on Raidalla ollut kaikissa uintimuodoissa nousujohteista.

Poikaurheilija: Veikko Huuskonen (yleisurheilu). Kestävyysjuoksussa parhaat saavutuksensa tähän mennessä kerännyt Veikko sijoittui yleisurheilun SM-kisojen P16-sarjan 2000m estejuoksussa sijalle 8. ja 1500m kisassa sijalle 17. Lisäksi Veikko juoksi KLL-maastomestaruuskisoissa sijalle 16. ja M17-sarjan 4km SM-maastojuoksussa sijalle 56. Veikko kilpailee juoksemisen lisäksi suunnistuksessa ja oli muun muassa Posion joukkueessa suunnistuksen Lapin maakuntaviestissä Sallassa sekä saavutti hopeaa suunnistuksen Koillismaan mestaruuskisoissa Pudasjärvellä H16 sarjassa.

Aikuisurheilija: Jaana Pitkänen (ammunta). Pitkän ja menestyksekkään uran haulikkoammunnan parissa tehnyt Jaana Pitkänen ampui kuluneen vuoden heinäkuussa N50-sarjan Suomen mestaruuden haulikkoammunnassa sekä SM-hopeaa trapissa. Haulikkoammunnan tulos oli myös kyseisen ikäluokan Suomen ennätys.

Positiivinen posiolainen urheilija tänä vuonna on Heli Heiskanen (maastohiihto). Helin uran maastohiihdon parissa on jo muutaman vuoden ajan keskittynyt pitkien matkojen kansainväliseen maratonhiihtosarjaan, joka kuluneena vuonna kantoi nimeä Visma Ski Classic. Heli on tuonut onnistuneiden hiihtojensa ansiosta hyvin esille Posiota ja posiolaisuuttaan niin paikallisessa kuin valtakunnallisessa lehdistössä, sosiaalisessa mediassa sekä YLE:n lähettämissä televisiolähetyksissä. Heli sijoittui talvella 2017-2018 kokonaiskilpailussa viidenneksi ja hänen paras yksittäisen osakilpailun sijoitus oli 4. sija Tsekin osakilpailusta helmikuussa.

Posion kunnan ensimmäisen positiivisen posiolaisen urheilijan palkinnon viime vuonna sai Sini Karjalainen. Hän on tuonut Posiota tunnetuksi lajissaan, josta ei ole paikkakunnalta aiemmin noussut urheilijoita maan parhaimmistoon.

Posion Pyrinnön palkitsemat: vuoden urheilija Eino Vuollet, tyttöurheilija Emmi Mourujärvi, poikaurheilija Arttu Ruokamo ja vuoden pyrintöläinen Mauri Hiltunen.

Urheilujuhlassa jaettiin jo kolmatta kertaa Jokkerit-malja. Maljan ovat lahjoittaneet Posion Pyrinnössä urheilleet entiset jokkerit.

Jokkerit-erikoisvalmennusryhmän perusti keväällä 1968 tuolloin Pyrinnön valmentajana ja toiminnanjohtajana toiminut Jouko "Jokkeri" Elevaara.

Ensimmäisen kiinnityksen maljaan vuonna 2016 sai Sanna Luukkonen. Vuonna 2017 kiinnityksen maljaan saaneen Tytti Oikaraisen nimi kaiverrettiin maljaan myös vuonna 2018.