Posio palkitsi parhaat urheilijansa

30.12.2017

Parhaat urheilijat, harrastajat ja aktiiviset toimijat palkittiin valtuustosalissa joulun alla järjestetyssä urheilujuhlassa.
Parhaat urheilijat, harrastajat ja aktiiviset toimijat palkittiin valtuustosalissa joulun alla järjestetyssä urheilujuhlassa.


Posion kunta ja Posion Pyrintö palkitsivat parhaat urheilijansa joulun alla 2017 järjestetyssä urheilujuhlassa.
Urheiluväkeä, vanhempia ja valmentajia hienosta kaudesta kiitellyt hyvinvointilautakunnan ja kunnanvaltuuston jäsen Irja Lohilahti kannusti lapsia ja nuoria edelleenkin harrastamaan liikuntaa ja olemaan sitkeä epäonnistumisissa, joita niitäkin tulee onnistumisten ja voittojen ohella.
- Lasse Virenkin kaatui, nousi ylös ja voitti olympiakultaa, Lohilahti vertasi Virenin juoksuun vuonna 1972 Münchenin olympialaisten 10 000 metrin juoksussa, jossa Viren kaatui juoksun puolivaiheissa törmättyään Mohammed Gammoudin kanssa. Viren nousi heti ylös, otti kärkijoukon kiinni, ja voitti, ja teki uuden maailmanennätyksen 27.38,4.
Lohilahti kiitti myös lasten ja nuorten taustajoukkoja; vanhempia, jotka kuskaavat lapsiansa harjoituksiin, kilpailuihin, pesevät heidän pyykkiä ja hankkivat varoja toimintaan.
Lohilahden mukaan Posiolla pitäisi enemmän hyödyntää luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia.
- Posion luonnossa voidaan ajaa maastopyörillä, läskipyörillä, kävellä lumikengillä ja tehdä pieniä maastovaelluksia.
Posion kunnan ensimmäisen positiivisen posiolaisen urheilijan palkinnon sai, Team Kuortaneen joukkueessa jääkiekkoa pelaava Sini Karjalainen. Hän on tuonut Posiota tunnetuksi lajissaan, josta ei ole paikkakunnalta aiemmin noussut urheilijoita maan parhaimmistoon.
Posion kunta palkitsi lisäksi: Naisurheilija Heli Heiskanen hiihdon SM-kilpailuiden sijat 7. (10km, p) ja 11. (15km, p) sekä Vasaloppet-hiihdon (90km p) 7. sija naisten sarjassa.
Miesurheilija: Alexi Ruokamo yleisurheilun SM-kilpailuiden M22-sarjan 1500m 10. sija
ja 800m 12. sija. Lisäksi Kalottimaaottelun 3. sija sekä SM-maastojuoksun M22-sarjan26. sija.
Tyttöurheilija: Tytti Oikarainen yleisurheilun SM-kilpailuiden moukarinheiton N19-sarjan 3. sija, naisten SM-kilpailuiden 10. sija sekä PM-kisojen 2. sija.
Poikaurheilija: Veikko Huuskonen yleisurheilun SM-kilpailuiden estejuoksun 1500m P15-sarjan 10. sija.
Veteraaniurheilija: Risto Ahvensalmi, skeetin Suomen mestaruus, suomen ennätys).
Posion Pyrinnön palkitsemat: vuoden urheilija Tytti Oikarainen, tyttöurheilija Noora Ruokamo, poikaurheilija Vertti Laatikainen ja vuoden pyrintöläinen Matti Luokkanen.
Urheilujuhlassa jaettiin jo toista kertaa Jokkerit-malja. Maljan ovat lahjoittaneet Posion Pyrinnössä urheilleet entiset jokkerit.
Jokkerit-erikoisvalmennusryhmän perusti keväällä 1968 tuolloin Pyrinnön valmentajana ja toiminnanjohtajana toiminut Jouko "Jokkeri" Elevaara.
Ensimmäisen kiinnityksen maljaan viime vuonna sai Sanna Luukkonen. Tänä vuonna kiinnityksen maljaan sai Pyrinnön paras urheilija Tytti Oikarainen. Maljan luovutti entinen Jokkeri Esko Ahola.