Saapunki ja Similä voittajia Pentik-hiihdoisssa

27.3.2017

Naisten viisi kilometriä voittanut Susanna Saapunki on jo asettanut tähtäimensä ensi talvena Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin talviolympialaisiin.
Naisten viisi kilometriä voittanut Susanna Saapunki on jo asettanut tähtäimensä ensi talvena Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin talviolympialaisiin.
Kovaan lopputalven kuntoon päässyt Tero Similä luisteli miesten kymmenen kilometrin voittajaksi.
Kovaan lopputalven kuntoon päässyt Tero Similä luisteli miesten kymmenen kilometrin voittajaksi.

Saapunki ja Similä voittajia Pentik-hiihdoissa

  

Posion Pentik-hiihdoissa sunnuntaina naisten ja miesten yleisissä sarjoissa nähtiin tiukka kisa voitoista.

Naisten viiden kilometrin voittajaksi Kotivaaran laduilla luisteli Vuokatti Ski Teamia edustava Susanna Saapunki. Saapunki käytti lentokelillä vitosella aikaa 11.43,7. Hän löi toiseksi tulleen, Kangasniemen Kalskeen Heini Hokkasen 5,6 sekunnilla. Kolmanneksi tuli Tiina Idström Inarin Yrityksestä 27,6 sekuntia voittajasta jäljessä.

Miesten kymmenen kilometrin voittajaksi puolestaan luisteli Ounasvaaran Hiihtoseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen tehnyt (vuosi vielä jäljellä) Tero Similä 21.03,4. Hän ei saanut voittoa helpolla, sillä toiseksi tullut seurakaveri Ari Luusua hävisi vain 9,4 sekuntia. Kolmanneksi sivakoinut Inarin Yrityksen Niila Ahokas jäi voittajasta 26,6 sekuntia.

Lahden MM-kävijä Susanna Saapunki, 24, oli tyytyväinen hiihtoonsa. Hän ei ole Lahden kisojen jälkeen startannut, vaan on palautunut häntä vaivaavasta astmasta.

- Koko talven olen ollut kovassa kunnossa, mutta se ei ole näkynyt tuloksissa. Astmaani annettua lääkitystä ei ole saatu kohdalleen. Kesällä ja syksyllä se ei haittaa, mutta vaikeutuu sään kylmetessä.

- Nyt astmaani saatiin sen verran hallintaan, että pystyin tämän kisan hiihtämään. Pakko oli saada kisa alle, kun viikon päästä kilpailen SM-kisoissa Kontiolahdella ja kahden viikon kuluttua on SM-kisat Ylitorniolla.

Susanna Saapungilla on opiskelupaikka Lapin yliopistossa Rovaniemellä yhteiskuntatieteiden osastolla. Hän satsaa kuitenkin hiihtoon, ja on jo asettanut tähtäimensä ensi talvena Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin talviolympialaisiin.

- Olympialaisissa minua kiinnostavat vapaan parisprintti ja vapaan 10 kilometriä, hän kertoo.

Miesten sarjan ykkönen Tero Similä oli niin ikään tyytyväinen hiihtoonsa. Miehet saivat hiihtää ensimmäisen kierroksen (5km) lentokelillä, mutta auringon tullessa esiin toisella kierroksella lumi kostui ja keli huononi.

- Yllättävän nopeasti keli muuttui. Toisella kierroksella lumi muuttui vetiseksi, keli ei ollut enää liukas, Similä kertoi.

Similä oli erityisen ilahtunut voittaessaan lauantaina Rokualla vapaan 10 kilometriä ja ottaessaan päänahan Lahden MM-kävijästä Kusti Kittilästä, joka oli kisassa toinen. Pentik-hiihdoissa puolestaan toiseksi tullut seurakaveri Ari Luusua kuuluu Suomen A-maajoukkueeseen.

Similää vaivasi keskitalvella pari kuukautta nivusrevähtymä. Nyt lopputalvesta mies on pystynyt harjoittelemaan kovaa.

- Viikon kuluttua SM-kisoissa hiihdän 10 kilometrin vapaan, viestin ja 30 kilometriä perinteisellä. Siitä viikon kuluttua on 50 kilometrin SM-kisa.

Ylivieskalainen konkarihiihtäjä Tero Similä, 37, työskentelee Rovaniemen Intersportissa hiihtovälineiden ja suksihuollon osastolla.

- Ensi talveen satsaan täysillä. Hienoa, että työnantaja mahdollistaa tämän.

- Liekki ei vielä ole sammunut. Tykkään edelleen treenata.

Miten olisi ensi talvena yllätysnimenä Tero Similä olympiajoukkueeseen vaikkapa 50 kilometrille?

- Kisa kerrallaan mennään. Eihän sitä koskaan tiedä, haaveita aina pitää olla, Similä vastaa.

Kirintövaarassa lauantaina hiihdettyjen Alamäki-hiihtojen naisten sarjan voittajaksi luisteli kahden kilometrin matkalla Ounasvaaran Hiihtoseuran Krista Lehtola 4.00,6.

Miesten vastaavalla matkalla voittaja jo 13:nnen kerran oli Anjalan Liittoa edustava, Posion vapaa-aikasihteeri Antti Häkämies 3.26,0.