Kaarlon juoksu

Posion Pyrintö juhlii seitsemänkymmenvuotista taivaltaan - kuinkas muuten kuin - urheilemalla ja Kaarlon juoksu oli yksi juhlavuoden kunniaksi ideoituja tapahtumia.

Kaarlon juoksu juostiin, hölkättiin ja käveltiin Maaninkavaarassa lauantaina 24.9.2016 klo 13. Kisassa oli mukana pitkälti toista sataa urheilullista ja innokasta liikkujaa. Kisan jälkeen nautittiin talonväen keittämää ja tarjoilemaa jauhelihakeittoa ja palattiin Kaarlo Maaningan olympiahopeajuoksuun,vuoden 1980 Moskovan olympiakisoihin, katsomalla ja kuuntelemalla 10000 metrin viimeiset kymmenen minuuttia.

Kaarlon juoksun selostanut, Posion tuttu kävijä, selostajalegenda Anssi Kukkonen haastatteli 1970-luvulla Posion Pyrinnön valmentajana toimineen Jouko Elevaaran perustamaan Jokkerit-talliin kuuluneita urheilijoita. Omassa iltatapahtumassaan Jokkerit jatkoivat keskusteluja urheilusta ja elämästä. Pyrinnön puheenjohtaja Erkki Ahola kertoi kuvin ja sanoin seuran vaiheista 70 vuoden ajalta, entinen puheenjohtaja Pekka Söderlund muisteli omia vuosiaan ja Kukkonen kertoili selostajamatkoistaan.

Tunnelma Maaninkavaaran koululla oli iloinen ja leppoisa. Juoksureitit osoittautuivat sopiviksi ja kisajärjestelyt sekä kisan jälkeinen huolto toimivat. Yleisöäkin oli paikalla jopa odotettua enemmän. Kiitokset Raijalle ja Jounille, jotka antoivat kotinsa kisanäyttämöksi. Kiitokset talkoolaisille, juoksijoille ja yleisölle. Kiitokset Kaarlolle. 

Tulokset sivulta 'Tulokset 2018'