Posion Pyrinnössä edelleen neljä lajiryhmää

30.11.2018Posion Pyrintö järjestää Kaamoshiihdot 29. joulukuuta 2018. Kuvassa vuoden 2017 vastaavien kisojen naisten 10 kilometrin voittaja Johanna Matintalo (oik.) ja toiseksi sijoittunut Heli Heiskanen. Kuva:Erkki Ahola
Posion Pyrintö järjestää Kaamoshiihdot 29. joulukuuta 2018. Kuvassa vuoden 2017 vastaavien kisojen naisten 10 kilometrin voittaja Johanna Matintalo (oik.) ja toiseksi sijoittunut Heli Heiskanen. Kuva:Erkki Ahola

 

 

Posion Pyrinnöllä on vilkas toimintavuosi 2019. Seuran syyskokouksessa 29.11. 2018 linjattiin toimintaa.

Urheiluseuran lajeina edelleenkin ovat hiihto, jääkiekko, suunnistus ja yleisurheilu.

Pyrinnön suunnistusjaostolla on ohjelmassa heinäkuussa järjestettävät Koillismaan rastipäivät Kuusamon Erä-Veikkojen kanssa. Neljän päivän aikana järjestetään kaksi kisaa Kuusamossa ja kaksi Posiolla.

Yleisurheilun lajiryhmässä jo kolmena syksynä järjestetty, hienon vastaanoton saanut, olympiamitalisti Kaarlo Maaningan nimikkojuoksu, Kaarlon juoksu järjestetään Maaninkavaarassa syyskuun loppupuolella 2019. Yleisurheilujaoston suurin kisatapahtuma on perinteiset Posion juhannuskisat.

Seuran kilpailuohjelmassa ovat edelleen myös Alamäki-hiihdot ja Pentik-hiihdot sekä Kaamoshiihdot. Hiihtokerho on kerännyt viime vuosina 20-30 kerholaista. Akviivikilpailijoiden määrä tällä hetkellä on tipahtunut alle kymmeneen sivakoijaan. Jaoston tarkoituksena on kasvattaa kerholaisista uusia kilpahiihtäjiä tuleville vuosille.

Jääkiekossa puolestaan seuralla on viisi joukkuetta. Juniorijoukkueiden lisäksi Posion Pyrinnön Lätkälissut osallistuvat naisten jääkiekon Lapin harrastesarjaan jo toisena kautena peräkkäin. Posion hallilla puolestaan pyörii Leijonakiekkokoulu lajia aloitteleville.

Seuran talousarvion loppusumma vuodelle 2019 on 80203 euroa.

Jaostoista suurin budjetti on jääkiekkojaostolla, jonka talousarvion menot ensi vuonna ovat 36500 euroa. Suunnistusjaoston menot ovat 22600 euroa, yleisurheilun 6753 ja hiihdon budjetti on 9800 euroa. Hallinnon osuus on 4 500 euroa.

Pyrinnön syyskokous valitsi yksimielisesti Erkki Aholan jatkamaan seuran puheenjohtajana. Nykyinen johtokunta niin ikään jatkaa. Puheenjohtajan lisäksi johtokuntaan kuuluvat Sanna Soudunsaari, Ari Riihimäki,Tuomas Laatikainen, Pekka Posio, Esa Mursu ja Jouni Vuollet.

Hiihtojaoston puheenjohtajana jatkaa Esa Mursu, ja muut jäsenet ovat Oiva Soudunsaari, Jouni Vuollet, Jorma Rotonen ja Mauri Hiltunen.

Jääkiekkojaostoa johtaa edelleen Pekka Posio. Jaoston jäseniksi tulivat Janika Hietanen, Esa Määttä, Mea Nurmi, Pasi Ruokamo, Esa Väinämö, Mirka Mourujärvi, Esko Alatulkkila, Anna Pyttynen, Kari Mäkitalo, Pirkko Mourujärvi ja Katja Revonmäki.

Suunnistusjaoston puheenjohtajana jatkaa Tuomas Laatikainen. Muiksi jäseniksi tulivat Pertti Ahola, Kalle Mattila, Esa Mursu, Jarmo Pyhtinen, Antti Häkämies, Pasi Ruokamo ja Satu Teperi.

Yleisurheilujaoston puheenjohtajana puolestaan jatkaa Ari Riihimäki. Jaostoon valittiin Arja Harjuautti, Jouni Vuollet, Miia Sirniö-Posio, Marketta Huokuniemi, Veikko Kelloniemi, Sakari Oikarainen ja Marjo Ruokamo.