Pekingin olympialaiset tavoitteena

30.12.2017

Sini Karjalainen sai Posion kunnan ensimmäisen positiivisen posiolaisen urheilijan palkinnon.
Sini Karjalainen sai Posion kunnan ensimmäisen positiivisen posiolaisen urheilijan palkinnon.

Naisten jääkiekkomaajoukkueessa ja Team Kuortaneessa pelaava posiolaislähtöinen Sini Karjalainen sai Posion kunnan ensimmäisen positiivisen posiolaisen urheilijan palkinnon. Karjalainen täytti vuoden 2017 alussa 18 vuotta.
Kahden viikon joululomalle kotimaisemiinsa Posiolle joulukuussa 2017 saapunut Sini Karjalainen opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa. Hän kirjoittaa ylioppilaaksi keväällä 2018. Karjalainen on naisten SM-liigassa pelaavan Team Kuortaneen joukkueen kapteeni, pelipaikaltaan puolustaja.
Posion Pyrinnöstä ponnistaneen nuoren naisen kiekkoura on jatkunut Rovaniemen Kiekon kautta nykyiseen seuraansa Kuortaneelle.
- Isoin tavoitteeni on päästä Suomen maajoukkueeseen pelaamaan pysyvästi ja sitä kautta osallistumaan vuonna 2022 Pekingissä pidettäviin olympialaisiin, Karjalainen kertoo lähivuosien tavoitteistaan.
Karjalaisen lähivuoden tavoitteena on jääkiekon naisten MM-kisat Helsingissä 2019.
Naisten maajoukkueessa hän pelasi ensimmäisen kerran neljän maan turnauksessa Ruotsissa helmikuussa 2016.
- Tämän syksyn pelit ovat luistaneet minulta hyvin ja olen pystynyt terveenä treenaamaan. Joukkeemme pelit ovat vähän vaihdelleet, mutta yhteispeli on koko ajan parantunut. Olemme SM-liigassa tällä hetkellä kuudentena.
Karjalainen pelasi myös keväällä 2017 voitokkaassa Team Kuortaneen A-tyttöjen kiekkojoukkueessa, joka voitti Raumalla SM-kultaa. Joukkue osallistuu myös keväällä 2018 vastaavaan turnaukseen.
Menestys ei tule helpolla. Karjalainen harjoittelee yhdessä muun joukkueen kanssa pääsääntöisesti kahdesti päivässä, lukuunottamatta maanantaina, jolloin on yksi palauttava harjoitus. Pelit ovat lauantaisin ja sunnuntaisin.
Karjalainen on osallistunut jo kolmiin naisten jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.
Karjalainen toimi vuoden 2017 alussa Tshekin Zlinissä ja Prerovissa pelatuissa alle 18-vuotiaiden tyttöjen maailmanmestaruuskisoissa Suomen joukkueen kapteenina. Puolustajan paikkaa pelannut Karjalainen valittiin Suomen joukkueen yhdeksi parhaista pelaajista yhdessä hyökkääjä Jenniina Nylundin ja maalivahti Jenna Silvosen kanssa. Suomi sijoittui MM-kisoissa viidenneksi.
Vuoden 2016 alussa Karjalainen pelasi puolestaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Kanadan St. Catharinesissa, ja vuonna 2015 Posion Pyrinnön kasvatti pelasi vastaavissa kisoissa Suomen joukkueessa Buffalossa Yhdysvalloissa.
- Otin luistimet ja mailan mukaan, ja käyn hallilla tekemässä harjoituksia. Joululoman vietän harjoitusten puolesta vähän kevyemmin, Karjalainen sanoo.