Posion pyrintö Posion pyrintö
Karttaesittelyt
Posion Pyrinnön suunnistuskartat


Tämä sivu on päivitetty viimeksi: 04.05.2007


Posion suunnistuskartat Posion Pyrinnön ensimmäinen suunnistuskartta Aholan taajaman ympäristöstä valmistui 70-luvulla. Kartta oli 4-värinen suunnistuksen erikoiskartta mitakaavassa 1:20 000.
Tämä A4-kokoinen kartta oli huomattava parannus, silloisiin pk-kisoissa käytettyihin mustavalkoisiin peruskarttoihin verrattuna. Harrastesuunnistuksen suosio pitäjässä nousi huomattavasti.

Samoin innostuttiin karttojen tekoon ja kilpailujen järjestämiseen. 70-luvun lopulla ja 80-luvulla valmistui uusi kartta lähes joka vuosi. Päätapahtumana oli silloisen Posion juhannusjuhlan yhteydessä järjestetyt Yöttömän Yön Suunnistukset.

Kartat Posiolla on toteutettu yhteistyössä Posion kunnan kanssa. Maastotyöt ja puhtaaksipiirto on yleensä tehty seuran toimesta talkootyönä. Posion kunta on avustanut taloudellisesti pohja-aineiston hankinnassa ja karttojen painatuksessa. Joidenkin karttojen teossa on ollut kunnan työllisyysvaroin palkkaama työntekijä.

Karttojen esittelyt on koottu tähän aikajärjestykseen valmistumisvuoden mukaan. Kartasta on kerrottu tärkeimmät tiedot ja mahdollinen saatavuus. (Esittelyjä lisätään sitä mukaan kun karttoja saadaan skannattua.)

Lisätietoja antaa lähinnä seuran suunnistajat ja Posion kunnan liikuntasihteeri.


  Posion Pyrintö Ry | PL 66 | 97901 Posio
© Posion pyrintö, 2005-2006 | webmaster@posionpyrinto.com